Presentatiecoach

podiumHoe presenteer je jezelf, jouw product, jouw verhaal tijdens een speech of zingend op het toneel? Hoe bereid je je voor, waar moet je aan denken, wat moet je tijdens het spreken en/of zingen doen of juist laten?

Het gaat o.a. om spreektempo, stemgebruik, het gebruik van de ruimte, inleving, het publiek betrekken bij jouw verhaal, en niet te vergeten lichaamstaal.

Tijdens een eerste sessie ziet en hoort Eddy vrijwel meteen waar het aan schort, wat goed gaat, natuurlijk of onnatuurlijk overkomt, en wat helemaal mislukt. Zeker- en onzekerheden komen al snel boven water, en daar wordt vervolgens aan gewerkt.

“Het draait eigenlijk allemaal om goed communiceren, jezelf en je verhaal kunnen ‘verkopen’ zonder een uit het hoofd geleerd verhaaltje op te dreunen of kunstje te doen.” 

Eddy werkt regelmatig met mensen die voor hun werk moeten speechen, jongeren die voor een opleiding auditie moeten doen of mensen die op het podium staan en zich daar eigenlijk helemaal niet zo gelukkig voelen. Zijn aanpak geeft zelfvertrouwen en zorgt ervoor dat de mensen met wie hij werkt het speechen, presenteren en op het toneel staan niet langer eng, maar juist ontzettend leuk gaan vinden.

“Als je weet waarop je moet letten en waaraan je moet werken, dan boek je vooruitgang; als je vooruitgang boekt, ga je het leuk vinden; als je het leuk vindt, word je beter; en als je beter wordt, word je zekerder. En daar gaat het allemaal om.”


Enkele reacties van mensen met wie Eddy als
presentatiecoach heeft gewerkt:

“Lieve Eddtheater xxxy, ik heb superveel van je geleerd. Ik kwam als een verlegen muisje, maar ben dankzij jou enorm gegroeid. De onzekere persoon die ik was heb ik achter me gelaten. Heel erg bedankt daarvoor.”

“Door jou is theater een feestje geworden. Ik moest zo nodig het toneel op, maar durfde niet. Ik geniet nu met volle teugen. Iedere keer weer. Dankjewel.”

“Geachte heer Van der Schouw. Nog steeds ben ik geen groot spreker (en zal dat hoogstwaarschijnlijk ook nooit worden), maar de slapeloze nachten behoren tot het verleden, evenals de zweterige handen en het onprettige gevoel. Door uw tips en werkwijze is speechen voor mij in ieder geval geen drama meer. Hartelijk dank.”

“Eddy, wat is er voor mij veel veranderd. Ik schaam me niet meer. Ik durf de mensen aan te kijken en ben zelfs trots op wie ik ben en wat ik doe. Je had en hebt gelijk. Dat merk ik nu. Wat ben jij een positief mens en wat heb je een engelengeduld.”