Schrijver / Regisseur

typmachineMet zijn ideeën en enthousiasme wist Eddy van der Schouw 44 jaar geleden al jong en oud te motiveren het toneel op te gaan en voor publiek te spelen. Op zeer jonge leeftijd begon hij met schrijven, regisseren en het leiding geven aan een groep.

In 1975 schreef Eddy voor de schoolvoorstelling zijn eerste teksten en sketches. Er kwam geen leraar aan te pas; de jongens en meisjes deden alles zelf en Eddy had de leiding. Drie jaar later schreef hij zijn eerste avondvullende musical. Hij verzamelde een groep leeftijdsgenootjes en volwassenen om zich heen die onder zijn leiding en regie aan de musical begonnen. De voorstelling werd uiteindelijk verschillende keren gespeeld in het Cultureel Centrum van Harderwijk en Theater Agora in Lelystad.

Ondanks het feit dat Eddy naar de Grafische School was gegaan om illustrator te worden, draaide alles in zijn leven om theater. Hij kreeg spel-, regie-, presentatie- en danslessen, bleef schrijven voor allerlei projecten, en deed veel ervaring op achter de schermen en op de bühne.xxxX891

In de jaren die volgden vertaalde en schreef hij komedies, musicals, kluchten voor professioneel- en amateurtheater. De kluchten, met o.a. acteurs van het vroegere Theater van de Lach, waren in bijna alle grote en middelgrote theaters van ons land te zien. Behalve scripts voor theaterproducties schreef Eddy korte verhalen en honderden liedteksten. Eind 2008 verscheen zijn eerste boek.

Ook nu, 44 jaar na zijn eerste kennismaking met theater, timmert Eddy van der Schouw nog altijd aan de weg als schrijver en regisseur.